Adana’da bisiklet kullanmak, şehrin dar araç yolları dikkate alındığında zor ve meşakkatli bir iş. Delik değişik görünen araç yollarının kenarlarından gitmeye çalışsak da, yanlış yerleştirilen ızgaralar, çukurlar, tümsekler, özellikle de yol kenarına dengesizce park edilen araçlardan dolayı şehirde bisiklet kullanmak çok zor. Araç trafiği göz önüne getirildiğinde yol kenarına kısa bir süreliğine de olsa araçların park edilmesi yasaklanmalı. Sürücüler, bulabiliyorlarsa sokak aralarındaki müsait yerlere araçlarını koymalılar. Aksi takdirde araç trafiği gün geçtikçe daha kötü bir hal alacaktır.
Şehrimizin dar ana yollarına rağmen bir şekilde bisiklet sürebiliyorum. Işıkların bulunduğu kavşaklarda yaya yolunu tercih ediyor, kesişen yolların üzerindeki ışıklarda da bulunduğum istikamette yoluma devam ediyorum. Ana yolların üzerinde bisiklet kullanırken beni en çok sinirlendiren şeylerden birinicisi, yol kenarına parkedilen araçlar. İkincisi de otobüslerin her on metrede bir yolcu alması. Bu iki durum, bisiklet sürme keyfimi bozan şeylerin başında geliyor.
Evden çıkmadan önce hangi yollardan geçeceğimin planını yapıyorum. Yol planı için kullandığım tek bir uygulama var, Runkeeper. Uygulama üzerinde kolay bir şekilde bisiklet rotası oluşturabiliyor, yola çıkmadan önce de uygulamayı açıp rotayı seçebiliyorsunuz. Eğer gidonunuzda akıllı telefonunuz için aparat varsa, yolu daha kolay takip edebiliyorsunuz. Geçen haftasonu için oluşturduğum rota şu şekildeydi.
Evimin bulunduğu Mavi Bulvar’dan yola çıkıyorum. Adnan Kahveci Bulvarı’ndan Özdemir Sabancı Bulvarı’na, oradan da Dilberler Sekisi’ne geçiyorum. Seyhan Nehrinin kenarına yapılan bisiklet yolunu takip ediyor, Galeria’dan geriye dönüyorum. Bu kez Dilberler Sekisi – Özdemir Sabancı Bulvarı – Adnan Kahveci Bulvarı – Turgut Özal Bulvarı yapıyor, Doğal Park’ın oradan dönüyor ve eve doğru gidiyorum. Runkeeper’ın verdiği istatistiklerden bir tanesi, ne kadar yokuş çıktığımız. Bu rotaya göre yokuş grafiği şöyle:
Daha önce, “Şehirde Bisikletli” başlıklı bir yazı yazmıştım. Yaklaşık 1 yıl önce aldığım Triban 3 yol bisikleti ile ilgili görüşlerimi paylaşmıştım. Şimdi de yeni aldığım Btwin Bfold 320 katlanır/katlanabilen bisikletle ilgili kendi görüşlerimi yazmak istiyorum.
Btwin bir Fransız markası. Fransızların bisiklet konusunda iyi olduğunu biliyorsunuzdur. Btwin’in ürettiği ürünler hem kaliteli hem de uygun fiyatta olduğu için iki bisikletimi de bu markadan aldım. Btwin ürünlerini Decathlon’dan temin edebilirsiniz.
Alt ve orta düzey olarak 3 bisiklet modeli var: Bfold 300, Bfold 320 ve Bfold 500. Bfold 300 tek vitesli. Tek vitesli bisiklet kullanmak, Adana, İstanbul, Ankara gibi engebeli yerleri olan şehirler için uygun olmuyor. Hafif yokuş çıkarken zorlanıyorsunuz. Ayrıca hız yapmak istediğinizde, istediğiniz seviyeye gelemiyorsunuz. Bu yüzden Bfold 300’ü kafamdan eliyorum.
Sıra Bfold 500’de. Bu model, renk olarak gayet iyi. Fakat fiyatı 1080 lira. Bfold 320’nin ekipmanlarının hemen hemen aynısı. Tek fark vites ve arkadaki bagaj. Vites olarak iki bisiklette de Shimano kullanılıyor fakat Bfold 500’deki vites bir üst model. Bfold 320 için arka bagaj verilmiyor. Sırf vites ve arka bagaj için 300 lira fazladan vermek gereksiz diye düşünüyorum.
İnternette uzun bir araştırma sonucu en uygun bagajın Dahon marka olduğunu gördüm fakat fiyat olarak biraz tuzlu. Decathlon’un müşteri servisini aradım. İki hafta sonra, yani Nisan’ın ikinci haftası gibi, Bfold 320-300 modellerine uygun bagajların geleceğini söylediler. En azından öyle umuyorlarmış.
Bisiklet ile ilgili teknik özellikler Decathlon’un sitesinde zaten yazıyor. Kullanımla ilgili yorumlar yazayım. Bisiklet, 15.5 kg. Yol bisikleti kullananlar için ağır sayılır. Dağ bisikleti kullananlar için çok ağır sayılmaz. 2000 liralık Tilt modelleri bile 14.5 kg. Bisikleti her daim sırtımızda taşımadığımız için 1-2 kg’ın lafı olmaz diye düşünüyorum çünkü 15.5 kg dağ bisikleti kullanan bayan bisiklet severlerin olduğunu ve o bisikleti asansörsüz 3’üncü kata çıkardıklarını biliyorum. O yüzden bisiklete hantal-ağır demekle bisiklete hakaret etmiş olmuyor, kendi bacaklarınıza laf söylemiş oluyorsunuz 🙂 Sonuçta bu bir yarış/yol bisikleti değil.
Bisikletin katlanma şekli gayet basit. Açıldığı zaman arka taraf Tilt modellerinde olduğu gibi kendi kendine kitlenmiyor. Yani gidondan ya da seleden tutup katlı halde sürmek istediğinizde bazen sıkıntı yaşayabiliyorsunuz. Tabi bir müddet sonra bu duruma alışıyorsunuz.
- Pedallar rahat bir şekilde katlanabiliyor. Bisikleti sürerken açılma gibi bir durum olmuyor. Sadece katladıktan sonra gidondan tutup ileriye değil de geriye doğru çekmeye çalıştığımda sol pedal ön tekerin yan tarafına takılıyor ve onu çıkarmak biraz uğraştırıyor. Tabi bu durum her zaman olmuyor, sol pedalın o anki pozisyonuna göre değişiyor. (Sonradan farkettim, tekerleri birbirinden ayırıyormuş gibi, ya da bisikleti açıyormuş gibi yapınca pedal kendiliğinden düzeliyor)
- Vites ve fren kullanımı rahat. Şu zamana kadar bunlarla ilgili hiç sıkıntı yaşamadım. (Lütfen vitessiz katlanır bisiklet almayın, fazla eğik olmayan yokuşlarda bile zorlanabilirsiniz)
- Bisikleti katlı bir şekilde metroya/trene götürürken gidonu katlamıyorum.
- Sele boyunu sabitleştiren vidayı biraz iyi sıkmak gerekiyor. Bisikleti sürerken selenin azar azar aşağı indiğini, selenin üzerindeki numaralandırılmış seviyeye bakılarak farkedebiliyorsunuz. Zaten bu durum bütün bisikletler için geçerli.
- Fıstık yeşili rengi hoşunuza gitmeyebilir fakat sürüş keyfini yaşadıktan sonra rengi pek önemsemiyorsunuz.
Model, katlandığında hacim olarak %70 oranında azalıyor. Aracınız varsa, bagaja koyup istediğiniz zaman çıkarıp sürebilirsiniz. Hem çocuğunuz için hem de kendiniz için kullanabilirsiniz.
Yol bisikleti ya da dağ bisikleti gibi kompleks özellikleri olmadığı için amatör bir şekilde anlatmaya çalıştım. Eğer bir sorunuz olursa yorum kısmına yazabilirsiniz.
Not: Eğer yorum bölümü görünmüyorsa lütfen yukarıdaki başlığa tıklayın. Yeni sayfa yüklendiğinde yazının altında yorum bölümü olduğunu göreceksiniz.
36 Yorum
Merhaba ben de bfold320 düşünüyorum fakat birkaç sorum olacak.
Bütçem bfold 320 ve ümit folding bike e yetiyor. Bazılarına soruyorum dahon al diğerleri işe yaramaz diyor. Sizce bfold nasıldır btwin markasının bir modeli midir ?
Birde kadrosu çelik olduğu için ağır hantal olabilir diyorlar siz ne düşünüyorsunuz ? Son olarak ikinci el bianchi mosso ve carraro da alabilirim sizce ne yapayım ? Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın 🙂
Kaan merhaba,
Şöyle bir gerçek var. Dahon, katlanır bisiklet konusunda deneyimli bir marka. Bu yüzden ürünleri gayet kaliteli, fakat bir o kadar da pahalı sayılır.
Ümit folding bike ile Bfold arasındaki en bariz fark ağırlığı. Ağırlık bildiğiniz gibi bisiklet kullanımında çok büyük bir etken. Ümit’i de önerebilirim.
Elimdeki bisikleti kullanırken herhangi bir hantallık hissetmiyorum. Bisiklet gayet güzel bir şekilde akıyor.
Son sorunu yanlış anlamışım. Onun için bu kısmı düzeltiyorum. Bahsettiğin modellere baktım. Sana açık açık şunu söyleyeyim. Şekil olarak hangisi hoşuna gidiyorsa bence onu al. Teknik özelliklere çok fazla takılma, zaten hepsi hemen hemen aynı. Bahsettiğim gibi, ağırlık önemli bir ölçüt. Ona dikkat etmek gerek. Mesela Bfold 15.5 kg. Gördüğümüz diğer bisikletler ortalama 13.5 kg. Arada 2 kilogram fark var. Eğer Bfold’un modeli hoşuna gittiyse zaten 2 kiloluk bir fark çok da önem arz etmez. Sonuçta çevirdiğin pedal 13.5 kg’ı da götürüyor, 15.5’i de. Ayrıca 2 kg’ı da elinde taşımıyorsun.
Sormak istediğin çok fazla sorun olsa bile lütfen sormaktan çekinme. İstersen sana farklı açılardan da fotoğraf çekip yollayabilirim. Ya da bir video daha da iyi olabilir. Aklındaki soru işaretlerini giderelim.
Decathlona yeni gelen Btwin Hoptown 320 yi alacağım. Ama yine ikisini de deneyeceğim alırken ya bfold 320 alırım ya da btwin hoptown 320 alırım. Pek bir fark yokmuş aralarında zaten. Teşekkür ederim
Ben de az önce baktım. Söylediğin gibi arasında pek fark yok gibi. Ön taraftaki lambanın yolu aydınlatmak için değil, sürücülerin seni farketmesi için olduğunu unutma 🙂 Hayırlı olsun şimdiden!
Caner.
Merhabalar,
Sahsen çok teşekkür ederim çok sade ve merak edebileceğim herşeyi buldum yazınızda. Bende Bfold 320 almayı düşünüyordum ve iyi bir kaynak oldu. Sağlıklı ve bisikletli günler
Fatih merhaba,
Teşekkür ederim. Eğer kafana takılan bir soru olursa hiç çekinmeden yazabilirsin. Decathlon’da yeni seri katlanır bisikletler (sanırım onlar daha önceden de vardı, yani yeni seri demek biraz yanlış olabilir) gelmiş eğer istersen onlara da bir göz atabilirsin. Bence Bfold 320, yeni başlayanlar için çok ideal bir bisiklet. Bir üst seviye olarak Dahon düşünülebilir.
İyi günler!
Caner.
Merhaba caner,
çok keyifle okudum paylaşımlarını ve mesajımı bitirince siteyi karıştırmaya devam edeceğim 🙂
Ben katlanabilirim bisiklet almaya karar verdim ve klasik sorun bütcem kısıtlı. yani bin lirayı aşmak istemiyorum.
Ve bilgisizim.
çok uzun mesafe kullanmayacağımı düşünerekk bana ne önerebilirsin?
Sevgiler
Feruze merhaba,
Katlanır bisikletleri kullanmak gerçekten eğlenceli, bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Bence bir bayan için katlanır bisiklette olmazsa olmaz bir özellik, ağır olmamasıdır. Herkes hafif bir bisiklet kullanmak istiyor fakat fiyatlarla ters orantılı olunca maddi açıdan sıkıntı yaratıyor. Benim bildiğim 3 model var. Benim kullandığım Btwin 320 15.5 kg ağırlığında. Ciddi oranda ağır sayılır. Tabi eğer şuan bir mtb kullanıyorsan sana normal gelebilir. Şehir bisikletlerinden 1-1.5 kg daha ağır sayılır. Bunun nedeni gövdesinin çelikten yapılmış olması. Decathlon’da satılmaya başlanan yeni bir model daha var: Hoptown 320. Bu bisikletin ağırlığı ise 14.5 kg. 1 kg, 1 kg’dır; cidden çok farkettirir. Başka bir marka olarak Mosso ve Bianchi var. Bunların da ağırlıkları yaklaşık 14.5 kg.
Aslında kısaca şöyle söyleyebilirim. 1000 lira altı istediğin bisikleti alabilirsin. İçine hangisi daha siniyorsa kesinlikle onu al. Fakat;
1. Ağırlık 14 kg’dan az olmasına,
2. Vitesli olmasına (Çünkü hafif bir yokuş bile olsa vitessiz bisikletler yoruyor),
3. Gövdesinin şeklinin yay gibi olmasına,
dikkat et derim. Bence bunları sağlayan, hoşuna giden herhangi bir katlanır bisikleti alabilirsin.
Sormak istediğin sorular olursa lütfen çekinmeden yaz. Elimden
geldiğince erken cevaplamaya çalışırım.
Saygılarımla,
Caner.
Merhaba bayan katlanır bisiklet almayı düşünüyorum . ankaradayım nereden ve ne almalıyım sizce . Ve ne kadardıt. Ev asansörsüz 3. Kat.
Merhaba,
Ankara’yı bilmediğim için nereden katlanır bisiklet alınabileceğini bilmiyorum. Katlanır bisiklet olarak benim almayı düşündüğüm 3 marka vardı. Bunlar Mosso, Carraro ve Bianchi’ydi. Daha sonradan Decathlon’da bütçeme biraz daha uyan Btwin Bfold 320 almak istedim. İnternette bir çok model var, yazıda ve yorumlarda bahsettiğim özelliklere dikkat edip içlerinden bir tanesini alabilirsiniz.
Saygılarımla,
Caner.
Yiba çarşısından salcona 1200 tl’ye hocam aldı. Bakabilirsin belki
Modelini yazabilirsen internetten bakabilirim.
750tl ye mosso marine mi 710 tl ye bfold320 mi mi
Fiyatları hemen hemen aynı. Stil olarak hoşunuza gittiyse Mosso’yu seçebilirsiniz.
Bende uzun zamandır katlanır bisiklet almayı düşünüyorum. B’twin modelleri şekil itibari ile dikkatimi çekiyor fiyatları da bütçeme uygun. Hoptown 300 ve 320 modelleri var şuan satışta, 320 olan model sizdeki b’fold ile çok benzer. Ben renkte biraz kararsız kaldım, hoptown 300 modeli tek renk gri ve daha çok hoşuma gitti. 320 modeli ise lacivert ve yeşil olduğu için zevkime pek hitap etmedi. Sizin yazınızı okumadan evvel 300 modelini almaya karar kılmıştım lakin siz vitessiz almayın diye uyarmışsınız. Bu yüzden aklım bir kez daha karıştı… 320 modeli vitesli ama renklerini pek beğenmedim az öncede söylediğim gibi 300 modelinin ise rengi güzel ama vitesi yok… Sizce ne yapayım vitessiz alsam sonradan pişman olur muyum? vitesli olması bakım v.s gerektirir mi?
Merhaba,
Vitesli olması senin için daha uygun. Ben de almadan önce bahsettiğin ikilemde kalmıştım fakat internette araştırdığım kadarıyla kimse vitessiz modeli önermiyor. Eğer yaşadığın yer çok engebeli değilse, düzlük bir arazi ise vitessiz alabilirsin. Bana göre önemli olan sürüş keyfi. Gördüğün gibi fıstık yeşili bir model aldım – ki senin bahsettiğinle aynı renklerde. Peki başka modeller düşünmüyor musun? Bence diğer modelleri de iyi bir incele.
Vitesli olduğunda diğer bisikletlerde olduğu gibi fazladan bakım gerekmiyor.
Sormak istediğin başka sorular olursa ben hep buralardayım 🙂
Şimdiden hayırlı olsun!
Merhaba, Yüreğinize sağlık pedalınıza kuvvet.
Dün, uzun bir aradan ve kovalamacadan sonra BFold 320de karar kılıp satın aldım. Fakat Port Bagaj sorununu çözemedim.
Dechatlonda yok, teknik servisteki arkadaşlar ne zaman geleceğini bilmiyor.
Siz kullanıyorsanız veya aldıysanız marka model nereden aldığınızı yazar mısınız?
Merhaba,
Port bagaj konusunu aslında ben de tam çözemedim. Marmara Forum’daki Decathlon’u epey bir süre önce aradım. İki haftaya gelmesini bekliyoruz dediler. İki hafta sonra tekrar aradım, bu kez ellerinde olmadığını, gelmediğini söylediler. Daha sonra da tekrar aramadım. Btwin Tilt modellerine uygun port bagajları var, hatta bagajın üzerine uyan sepetleri bile var ama diğer ürünler için uyumlu ne bir bagaj ne de bir sepet var. Ben de anlamış değilim.
Merhaba,
İlk öncelikle görüş ve yorumlarınızı paylaştığınız için ayrıca teşekkür ederim bende btwin hoptown 7 kullanıcısıyım beni de bu modeli almaya iten şey katlandığı zaman sürülebilir olması bu sayede taşımaya gerek kalmıyor ayrıca söyleyeyim alıcak arkadaşlar için carraro aynakol un üzerinde durduğu için pek tercih edilmiyor, bianchi yi kullanan arkadaşlar eksikleri olduğunu söylüyorlar, parası olan dahon ve tern marka bakabilir ancak benim önerdiğim mosso, kullanan arkadaşların genelde hepsi aldıklarına çok memnun sadece birkaç arkadaş boyasının kalkmasından biraz bahsediyor.Ümit hakkında yorumlar çok değişik memnun olan var, olmayan var kron u da tavsiye edenler var pek fazla kötü yorum almadım alacak arkadaşlar bunları da göz önünde bulundurabilir.
Saygılarımla
Yavuz İmer
Yavuz merhaba,
Edindiğin bilgileri burada paylaştığın için teşekkürler. Diğer arkadaşların kafasındaki sorular bir nebze cevaplanmıştır umarım.
merhaba ben mosso marine 20 j bisiklet almayı düşünüyorum. fakat çok fazla yorum yok bisiklet ile siz bindiniz yada yakından inceleyebildiniz mi?
Merhaba,
Malesef bu modeli yakından inceleme şansım olmadı. Şöyle bir durum var. Katlanır bisikletlerin arasında en iyi olanları Tern ve Dahon. Ben öncelikle Tern’i tercih ederim. Bu iki marka dışında diğer markaların katlanır bisiklet kategorisinde çok fazla tecrübeli olduğunu düşünmüyorum. Bu yüzden alacağınız bisikletler üzerinde çok kafa yormaya gerek yok. Dikkat etmenizi istediğim özellikleri yazıda ve yorumlarda bahsettim. Bana göre bu özelliklere dikkat ettikten sonra alt kategorilerdeki (Tern ve Dahon haricindeki) katlanır bisikletlerden hoşunuza gideni almanız daha iyi olacaktır.
Bisikleti uzun zaman kullandıktan sonra (bazı özellikleri göz önünde bulundurarak) “aslında o kadar da düşünmeye gerek yokmuş, hoşuma gideni alsam yeterliymiş” diyorsunuz.
son bir sorum olacak yokuş çıkma konusunda hangisi daha verimli olur markalardan büyük ihtimal ile bu gün yada yarın bisiklet alacağım kafamda çok soru kalsın istemiyorum 🙂
Markaların hemen hemen hepsinde vites var zaten. Vites olayı da markadan markaya değişmediğine göre, bu konuda çok fazla kafa yormana gerek yok. Şimdiden hayırlı olsun 🙂
Hocam merhaba. Yazını büyük bir heyecanla ve zevkle okudum. Paylaştığın bilgiler için teşekkür ederim. Uzun zaman sonra bisiklet almaya karar verdim ve aklımda katlanır bisiklete dair hiçbir fikir yoktu. Böyle bir bisiklet olduğunu bile bilmiyordum. Uzun uzun şehir bisikletlerini inceledim ama pek beğenmedim. Son bir haftadır katlanır bisikletler beni kendine aşık etti. Önce Btwin tilt 700’ü beğendim fakat bu bisikleti Türkiye’de sıfır olarak bulmak artık zormuş. Sonra yukarıda da arkadaşın belirttiği gibi decathlon’daki hoptown 320’yi gördüm. Fiyat olarak 1000 lirayı geçmek istemiyorum o yüzden bu bu bisiklet gayet hoşuma gitti. Vitessiz almayın demişsin ve btwin markasının Fransız olduğunu o yüzden de bisiklete güvenebileceğimizi söylemişsin. Sizce bu bisiklet beni şehir içi ulaşımda, uzun mesafeli turlarda (40-60 km gibi) yarı yolda bırakır mı? Bu bisikleti almalı mıyım yoksa biraz daha araştırma yapmalı mıyım? Şimdiden vereceğin cevap için teşekkür ederim.
Merhaba,
Gün geçtikçe katlanır bisiklet alanların sayısı artıyor sanırım. TILT serisi bisikletler çok dayanıklı. Tasarım olarak da ödüllü diye hatırlıyorum.
Katlanır bisikletlerle uzun yollara çıkmanı şahsen önermiyorum. Bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum fakat efor anlamında seni biraz yorabilir. Eğer şehirlerarası uzun yollarda kullanmak istiyorsan başka tür bir bisiklet (şehir bisikleti+bagaj) alman daha uygun olur.
Hoptown 320, fiyatına göre gayet iyi bir model. Mosso’nun modellerine de bakmanda fayda var. Yukarıda bahsettiğim gibi, bir kaç özelliğe dikkat ettiğiniz takdirde görünüş olarak hangi model hoşunuza gidiyorsa bana göre onu alın. Bunlar şehir bisikletleri gibi olduğu için kısa mesafeli sürüşlerde bir sıkıntı çıkaracağını düşünmüyorum. Ama uzun yollarda performansları nasıl olur, orasını bilemem.
Eğer bisikleti alacağın yer sana yakınsa, hoşunu giden modeli bir iki gün arayla denersen kararında daha net olabilirsin. (Bir ürünü tek seferde görüp almak, kişiyi sonradan mutsuz edebilir)
Benden şimdilik bu kadar. Sormak istediğin ya da eklemek istediğin herhangi bir şey olursa, lütfen çekinme.
Umarım alacağın model de sizi mutlu eder. Şimdiden hayırlı olsun!
Cevap için teşekkürler. Hoptown’un kadrosu çelik olduğu için önermedi birkaç kişi. Kadronun alüminyum olması önemliymiş. Mosso Marine 20 modeli de hoş duruyor. Açıkçası bu yaz bitmeden pedallamak istiyorum. Bisikleti şehirler arası kullanmayacağım için sorun olmayacak fakat şehir içinde 30-40 km’lik mesafeler yapabilirim. Bir de bisikletteki viteslerin göbekten olması avantaj sanırım? Katlanır bisikletlerde el ile vites değiştirmek dezavantaj mıdır?
Kadronun alüminyum olması daha iyi olur tabiki, sonuçta ağırlık bisikletler için önemli bir kriter. 30-40 km’de seni yolda bırakacağını sanmıyorum. Vitesin göbekten olmasının büyük bir avantaj oluğunu düşünmüyorum. Tabi eğer benim çok param var ve bozulduğunda yenisini bile alırım diyorsan diyecek bir sözüm yok 😀 Göbekli vitesler pahalı ve tamiri zordur. O yüzden Türkiye’de pek tavsiye edeni duymadım. Hani Hollanda’da Almanya’da olursun, tamam, adamlar zaten genelde göbekli kullanıyorlar. Klasik olan her zaman iyidir 🙂
merhabalar,tek bir sorum olacak boyum 1.87 sıkıntı cıkar mı kullanırken ?
Barkın merhaba,
Ben de 1.84’üm 🙂 Rahatlıkla kullanabilirsin. Sele borusu epey uzun olduğu için muhtemelen 1.95’e kadar yolu var.
Katlı haldeyken elde taşımak zorunda mıyız yoksa sele ya da gidondan tutup tekerleri üzerinde götürebiliyor muyuz?
Merhaba,
Elde taşımak zorunda değilsiniz. Çoğu, gidonundan tutup götürebileceğiniz tarzda.
merhabalar bende b-twin 120 tilt hoptown 320 modelını almak istiyorumda 1.83 100 kıloyum bir yorumda 80 kılo bırısnın sele borusunu yamultugunu okumustum boyle bır sey basıma gelırmı merak edıyorum bılgınız varmı ve ayrıca dedıgınız gıbı mosso modellerıne baktımda bı 400 lıra gıbı bır fıyat farkı var bu yuzden ben btwini tercıh edecegım sanırım son bı yorumunuz varsa rıca edıcektım bıde ek aparat pedal kask eldıven gıbı herhangı bır aksesuar onerınız varmı acaba
Berkay merhaba,
Bisiklet çelik gövdeden oluştuğu için gövde konusunda bir sıkıntı yaşamazsın fakat jantlar için aynı şeyi söyleyemem. Tavsiye edilen maksimum boy uzunluğu 1.85. Boy olarak sıkıntılı olmaz ama kilo olarak biraz sıkıntı yaşayabilirsin.
Bisikletin ağırlığına vurgu yapmak istiyorum. Bisiklet yaklaşık 14.5 kg ağırlığında. Bu ağırlık bisikleti taşırken insanı cidden yoruyor. Ortalama bir dağ bisikletinin (ki dağ bisikletleri bisikletlerin en ağır olanları) ağırlık ortalaması bile 13-15 kg. Ki siz bir de bu bisikletlerle otobüs metro vapur vs. yapacaksınız. Çok iyi düşünmek lazım. Ben de bisikletimi alırken bu kadar ağır olacağını tahmin etmiyordum. Tabiki alırken bir iki kere elinizle kaldırdığınız için “olsun ya” diyebiliyorsunuz ama iş günlük hayatta kullanmaya gelince bu ağırlık sizin için çok önemli olmaya başlıyor. Tecrübelerimden dolayı söylüyorum. Bu durum her bisiklet için geçerli ama sonuçta biz katlanır bisikleti portatif olduğu için alıyoruz.
Merhaba, çocukken dağ bisikleti- yol bisikleti ne bilmez ne alınmışsa onun üstünde bütün yazı sonra bütün kışı geçirirdik. bisiklet konusunda bilinç arttıkça teknikler, modeler geliştikçe amatörler için de işler zorlaştı. Hayat koşturmacasında kendimize zaman ayırabildiğimiz alanlar yaratmaya çalışıyoruz ama harekete geçemiyoruz. yıllar sonra bari bisiklet mi alsak diye düşünmeye başladık. Kısa mesafede araba kullanmak yerine bisikletle hareket etmek, hafta sonu park bahçe sahil gibi spor amaçlı da bisiklete binebileceğimiz yerlere gitmek ne güzel olur dedik. ama gel de seç bisikleti. Şehir bisikletleri aşırı hantal görünüyor, kibrit kutusu gibi evlerde muhafaza etmesi zor.Dağ bisikleti desen, en son ne zaman gerçekten doğayla kucaklaşacak ortam yaratabildik kendimize hatırlamıyorum. E bu iş bilmez halimizle yol bisikleti alacak halimiz de yok. 🙂 Bana en mantıklısı katlanır bisikletlermiş gibi geliyor. Siz ne dersiniz? Okuyabildiğim ölçüde yorumlara baktım ancak denk gelemedim. Hoptown 320 gibi katlanabilir modellere port bagaj-çanta ve matara takmak istesek mümkün oluyor mu? siz kullanıyorsanız hoptown 320 için hangi model port bagaj ve çantasını önerirsiniz?
Gaye selam,
Öncelikle yorumun için teşekkürler!
Kesinlikle, ben de bilmezdim dağ bisikleti nedir, yol bisikleti nedir. “Bisiklet bisiklettir” derdim 🙂
Son üç yıldır İstanbul’da, Avrupa yakasında yaşıyorum ve çok engebeli olduğu için bisikletlerimi getirtmek istemedim. Anca Adana’ya döndüğümde sürebiliyorum. Katlanır bisikletler, sadece bisiklet sürmek isteyenler için çok mantıklı bir seçenek. Şehir içinde dağ bisikleti alanlara Allah sabır versin diyorum. Dağ bisikletleri diğer bisikletlere nazaran hem çok ağır, hem de hantal. Bana göre sadece engebeli arazilerde kullanılmalı. Şehir bisikletleri artık yerini katlanır bisikletlere bırakıyor. Hani bir ara profesyonel fotoğraf makinasıyla fotoğraf çekme akımı vardı ya, daha sonra kendini akıllı cep telefonlarına bıraktı, şehir bisikletleri ile katlanır bisikletlerin arasındaki ilişkiyi buna benzetiyorum.
Hoptown 320 bisikletlere port bagaj takıldığını hiç görmedim. Bendeki bisiklet için internette port bagaj ve çantası baktım ama bulamamıştım. TILT modellerde takılıyor ama.
Pek yardımcı olamadım 🙁